Reflektioner och film från Tierp

Inför racet på Tierp hade jag ett enda simpelt mål. Att vi skulle ha en problemfri helg och kunna fokusera på vår performance istället för tekniska problem. En målsättning som sprack.

På den första fria träningen kändes allt lovande, fram tills vi tappade drivningen på bilen. Felet åtgärdades inför träning 2. Då körde vi hela passet, dock med en krängare som gått av fram.

Dataloggingen såg lovande ut och ett bra kval i toppen såg realistiskt ut. När jag väl kom ut på banan så var bilen okörbar. Ja, det var faktiskt så illa. Jag åkte hela en sekund långsammare i kvalet än under träningen! Teamet hittade felet i framvagnen, som orsakade att hjulen stod helt galet.

Minst sagt frustrerad och endast 13:e på gridden. Racet blev odramatiskt och jag slutade på en 7:e plats. En sak är säker – jag vann i alla fall tävlingen ifrån banan. Aldrig har jag varit så snabb att byta om och lämna banan efter en frustrerande helg. Som tur var hade jag sonen Jack som resesällskap… Hamburgare, godis och en go liten kille i framsätet gjorde att hemresan och 55 mil gick smidigt.

Tierp som anläggning var fantastiskt bra. Banan däremot har en bit kvar innan vi förare kan vara helt nöjda. Men – det var en bra start och möjligheterna för framtiden är stora.

Under kvalet kraschade min konkurrent och kompis Alx Danielsson på banans snabbaste del. Alx totalskrotade bilen. Vi var oroliga över hälsan för Alx, men blev lättade när han kom undan med tre brutna revben. Det visar att TTA-bilen är säker.

Nu återstår ett race. Finalen på Göteborg. Min målsättning om att få ha en fungerande bil och en problemfri helg kvarstår. Det hade varit en liten tröst på en tuff säsong att få avsluta med seger…

Trevlig helg.
RR

Nyhetsarkiv