Årskrönikan – racingsäsongen 2012

Det såg länge mörkt ut inför årets racingsäsong. Egentligen nattsvart. Trots två raka Carrera Cup-titlar där jag slog både Fredrik Larsson och Johan Kristoffersson. Men, två veckor innan TTA:s teststart fick jag ett samtal från Flash Engineering och jag var med i ett av de hårdaste startfälten i Sverige på många år.

Jag var sist in, men snabbast på det första officiella testet. Tvåa på det andra. Jag ljuger om jag säger att förväntningarna inte var höga.

Tyvärr blev det en av de där säsongerna som man bara vill glömma. En säsong där det mesta gick fel. Det finns många olika anledningar till att det gick som det gick. En sak är säker. Jag har inte blivit ett dugg sämre som förare – däremot mer kräsen inför en fortsättning inom racingen.

Jag älskar racing. Det har varit en stor del av mitt liv. När jag tänker efter så är det nog 26 år som jag spenderat ihop med racingen. Om jag kör 2013, så gör jag det i en satsning där jag har de bästa tänkbara förutsättningarna för att kriga i toppen. I en satsning där jag hittar glädjen igen. I år försvann glädjen. Och utan glädjen är det bättre att göra något annat…

Hur ser det då ut? Det är lite oroväckande tyst i racingsverige. Det som normalt brukar kallas silly season kallas nog just nu quiet season. Det är dock positivt att TTA och STCC har gjort en sammanslagning. Racingsverige är för litet för två serier.

För min egen del så för jag en dialog med WestCoast Racing om att vara en del i deras lineup 2013. Dick som driver WestCoast är en av dem jag litar på till fullo inom racingvärlden och WestCoast är ett team som drivs för att segra. Några av mina roligaste säsonger 2006-2009 spenderade jag ihop med WestCoast Racing. Men som sagt, det är ett tufft klimat just nu och vi får se om vi lyckas…

Utanför racingbanan har året varit desto bättre. R3 reklambyrå fortsätter att utvecklas och vi passerar alla våra mål för 2012. Vi har dubblerat personalstyrkan på kort tid och är nu sju personer i teamet. Hemma växer grabbarna så det knakar… Jack har helt snöat in på Superhjältar och väntar febrilt på tomten, medans Charlie har fullt upp med att försöka härma Jack i allt han gör. Det bästa med hela 2012 var dock att min fina sambo Linda, inte längre är min sambo – utan nu är min fru, då vi smet iväg till Gran Canaria och gifte oss i januari månad.

Avslutningsvis vill jag tacka alla nära och kära som stöttar mig. Oavsett om jag radar upp 15 pallplatser på 15 race (2011) – eller om jag missar pallen i samtliga race (2012)… Ett stort tack till mina personliga partners Teknova, Hjältevadshus, ProImp och Grundéns. Och givetvis, tack till alla på Flash Engineering som kämpade i motvind…

God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!
RR

Nyhetsarkiv