Rudholm åtta på Falkenberg

Fredrik Larsson avslutade hemmahelgen med en andraplats i andra heatet i Falkenberg men han kunde inte låta bli att tänka på vad som kunde ha blivit utan haveriet i heat 1.
– Det här hade kunnat bli en riktig superhelg men nu blev det inte så, konstaterade Fredrik. Det känns självklart fortfarande surt att ha tappat segern i första heatet på grund av något som var helt utanför vår kontroll. I det här racet kändes bilen aldrig riktigt bra och det var svårtkört, kanske sviter från första heatet. Vi tar ändå med oss den här andraplatsen hem.

Fredrik kom till Falkenberg för att ta in i mästerskapet. Pole position och andra startplats gav totalt fem poäng ihop med 18 poäng för andraplatsen i andra heatet.
– Jag är inte supernöjd med helgen, silver är inte guld. Både jag och teamet har presterat på topp men en seger försvann från oss. Vi behöver lite mer stolpe in under resten av säsongen men vi ger oss aldrig.

Richard tog ännu en fjärdeplats i det andra heatet. Två fjärdeplatser var inte var han åkte till Falkenberg men han tar ändå med sig positiva intryck från helgen.
– Det här var minst sagt en mindre bra helg och det var kvalet som förstörde den här helgen. Jag var inte tillräckligt bra helt enkelt och det var första gången i år det var så. Det känns inte kul men ibland har man en sådan helg. Totalt sett är det ändå ok. Jag tappade bara en poäng på mästerskapsledningen och har drygat ut avståndet bakåt med 14 poäng. Nu är det halvtid och det är dags att ladda om för hösten. Högsta växeln åker i och då får de andra hålla i hatten!

Robin Rudholm avslutade sin helg i Falkenberg med en åttondeplats. En placering och en tävlingshelg han hade hoppats på mer från.
– Det går inte att säga så mycket annat än att jag är missnöjd. Jag gjorde en bra start i båda racen men det blev trångt genom kurva två i det här racet och jag tappade några placeringar. Det var för tufft för att kunna ta tillbaka de platserna och det blev mest att åka med. Så jag är missnöjd, påkörd i första heatet och ett par poäng här var långt ifrån vad vi siktade på. Nu blir det att smälta detta och arbeta hårt för att vi ska kunna fortsätta efter sommaruppehållet.

Västkustloppet är av tradition en av WestCoast Racings största tävlingshelger och teamet har alltid starka resultat här. Teamchef Dick Jönsson Wigroth har stora förhoppningar på en upprepad succéhelg på hemmaplan men fick denna gång konstatera att det inte gick teamets väg.
– Först vill jag säga att jag är väldigt förvånad att Volvo med fem bilar i mästerskapet tar till teamorder i mästerskapet redan efter halva säsongen, säger Dick. Det känns alltför tidigt för att göra det och det ser inte bra ut. Vår helg blev inte som vi tänkt oss även om det såg väldigt lovande ut efter kvalet. Jag lider med Fredrik i första heatet och varken Richard eller Robin fick till några kanonkval vilket är kostsamt på den här banan. Precis som Fredrik säger ger vi dock aldrig upp utan vi kämpar på.

Nyhetsarkiv