Stark finalhelg för Robin Rudholm

Det blev en tuff finalhelg för WestCoast Racing på Mantorp Park men med flera ljusglimtar. En var Robin Rudholms starka helg i comebacken efter att ha stått vid sidan under hela sommaren. Robin Rudholm var snabb hela helgen och slogs om topplaceringar. Philip Forsman gjorde en bra STCC-debut och tog poäng i båda heaten. Tiondeplatsen i första heatet följde han upp med en stark sjundeplats i det andra. Richard Göransson lyckades också säkra andraplatsen totalt i mästerskapet och sin sjunde STCC-medalj efter en rafflande och taktisk avslutning på racet.

Richard Göransson låg på en femteplats i racet när han och Fredrik Ekblom krokade ihop. Det ledde till en drive-through bestraffning många ansåg var tveksam och det placerade honom utanför poäng och på en tredjeplats totalt. Mot slutet av racet kunde Richard tack vare snabba varv och samarbete mellan teamets förare ta den niondeplatsen och de två poäng som var nödvändiga för att säkra andraplatsen. Teamägare Dick Jönsson Wigroth förklarar.
– Vi gjorde det som behövde göras idag för att säkra andraplatsen totalt som är viktig för oss, säger Dick. Vi upplevde Richards drive-through bestraffning som väldigt tveksam och det här är ett teamarbete. Alla våra förare har gjort ett väldigt bra jobb den här helgen trots tuffa förutsättningar. I skymundan av detta gjorde Philip Forsman en väldigt bra debut för oss i STCC. Han körde två bra race och utvecklade sig konstant hela helgen och tog poäng i båda racen. Det var mer än vi kunde begära och han ska vara väldigt stolt över sin STCC-debut. Nu avslutar vi en tuff säsong med ett SM-silver.

Robin Rudholm slutade sjua i det första heatet och var på en femteplats i det andra när han släppte förbi Richard Göransson.
– Jag har haft en jäkligt rolig racehelg och jag är nöjd med hur min egen körning har fungerat, säger Robin. Jag har stått vid sidan i flera månader och i helgen var jag bra med direkt och min körning stämde väldigt väldigt bra. Mot slutet var det en självklarhet för mig att hjälpa Richard. Det här är en teamsport och Dick och WestCoast Racing är anledningen till att jag kunde köra den här helgen till att börja med. Det var viktigare att hjälpa teamet än att själv sluta femma. Jag är nöjd med min insats, jag var bästa BMW i Q1 och hade två topp-5 placeringar i båda heaten på gång efter bra körningar. Det var skönt att få chans att avsluta årets säsong på banan i finalen.

Richard Göransson hade en tuff finalhelg med en bilbrand i det första racet och ett händelserikt andra race. Han lyckades till sist säkra sin sjunde STCC-medalj och ett SM-silver på det sista varvet.
– Jag konstaterade inför den här helgen att jag som sämst slutat femma och jag har gått i mål i samtliga race. Det brukar normalt vara en vinnarsäsong i STCC, konstaterar Richard efteråt. I år har Thed varit exceptionell och inför avslutningen var det andraplatsen totalt som gällde för oss. Jag upplever själv att min drive-through bestraffning var extremt hård och upplever inte den situationen som något som kräver ett straff. Nu blev det ingen bra avslutning på säsongen men vi tog bilen i mål och säkrade andraplatsen och SM-silver var det viktiga idag.

Philip Forsmans STCC-debut var klart godkänd. Han tog poäng i båda racen och förbättrade sig stadigt. I det sista racet slogs han om en topp-5 placering och slutade till sist sjua. Direkt efteråt var han nöjd med sin debut.
– Självklart siktar man alltid högt men jag är nöjd med den här debuten, säger Philip. I båda racen startade jag lite långsamt men efter några varv kom jag in i tempot och det gick bra. I det andra racet kunde jag göra en hel del omkörningar och jag hade ett bra tempo. Poäng i båda racen i min STCC-debut var målet för helgen och jag är nöjd att jag uppnådde det och kunde förbättra mig hela tiden och vara konkurrenskraftig.

Av de fyra WestCoast-förarna hade Fredrik Larsson det allra tuffast den här helgen. Hans bil var svårkörd hela helgen och Fredrik fick ta i för att ta den runt banan. I säsongsavslutningen blev det inga poäng.
– Något var helt galet med bilen, den var otroligt svårkörd och jag tog i så jag hade blodsmak i munnen men inget hjälpte. Det är något som inte stämmer och nu får vi titta på vad det är. I det andra racet hade jag ingen fungerande radio och därmed ingen kommunikation med teamet. Jag visste inte vad som hade hänt med Richard men såg att han plötsligt var bakom mig. Mitt race var kört och bilen var hopplös att köra så jag valde att bara gå i depå och avsluta. Tyvärr en symbolisk avslutning på min säsong och det är tungt att avsluta så här. Vi hade en väldigt bra start på säsongen och flera gånger har jag varit nära att vinna men det har minst sagt varit stolpe ut för mig i år. Det är inga bortförklaringar, det här var helt enkelt inte mitt år, sammanfattar Fredrik.

Nyhetsarkiv